Saját ivócimboráját fosztotta ki Csongrádban – őrizetben van, de akár előzetesbe is kerülhet

Saját ivócimboráját fosztotta ki egy férfi szombat este Hódmezővásárhelyen. Társát először fejbe ütötte, majd letépte a nyakláncát. A támadót őrizetbe vették, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását is.

A két férfi egy harmadik társukkal együtt a hódmezővásárhelyi Kutasi út egyik kocsmájában italozott szombat este. Amikor befejezték, elindultak haza. Ekkor a támadó kicsit lemaradt, majd hátulról fejbe ütötte társát és letépte a nyakláncát. Az addig gyanútlan férfi hátrafordult és a láncát követelte, ehelyett azonban újabb ütést kapott. Ezt már a kirabolt férfi sem hagyta annyiban, dulakodni kezdett támadójával. A gyanúsított ezután elmenekült, papucsát és biciklijét is hátrahagyta.

Megtalálták a támadót

A rendőrök személyleírás alapján a közelben megtalálták a támadót, akit őrizetbe vettek és rablás miatt eljárást indítottak ellene. Az 55 éves férfi egyébként nem ismeretlen a rendőrök előtt, már kétszer volt büntetve rablás, többször pedig más, személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt. Utóbbiak miatt jelenleg is eljárás folyik ellene. A rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását – tájékoztatott közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.