Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.02.23. 15:59

Víz, egészség, élet

<p>Nyíregyháza - Rajzpályázat, szakmai pályázat és számos hagyományos rendezvénnyel készül a vízügy.</p>

A Víz Világnapja alkalmából az idén – melyet az ENSZ „Víz, egészség, élet” jelmondattal hirdetett meg – a Felső-Tisza-vidék Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság számos rendezvényt szervez - tudtuk meg Csorbák Erika osztályvezetőtől.

Rajzpályázatot írt ki a Hidrológiai Társasággal közösen a megye óvodásai és általános iskolásai részére (beküldési határidő: március 3.); 25 témakörben pedig szakmai pályázatot írtak a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola tanulói részére (beadási határidő: március 7.) Az eredményhirdetés március 20-án lesz az ünnepi előadóülésen.

Természetesen a Duna Múzeum által meghirdetett országos pályázatokon is részt vehetnek megyebeliek, mint például az internetes játékprogram, vagy egészség-füzet készítése, írhatnak szlogent, készíthetnek plakátot stb.

A már említett ünnepi előadó ülésen kívül (Nyíregyháza, METESZ-székház, 11 óra) a megye iskoláiban is tartanak a témával kapcsolatban előadásokat a szakemberek, a rajzpályázat eredményhirdetése és kiállítás megnyitójának időpontját és helyszínét később döntik el. Hajókirándulás is lesz a Felső-Tiszán a rajzpályázat nyerteseinek és felkészítő tanárainak június elején.

Tiborszálláson a Péchy László Általános Iskolában a víznapi rendezvénysorozat március 17-e és 28-a között lesz. A március 17-ével kezdődő héten az igazgatóság vízügyi történeti gyűjtemény egész napos látogatható. Az Ér patak városi szakaszán szemétgyűjtés lesz a március 25-ével kezdődő héten civil szervezettel közösen.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!