Sport

2012.08.13. 16:43

Akár dagonyázhatnak is az arra vágyók

Futás - Szép környezetben mérettethetik meg magukat a futás szerelmesei.

Futás - Szép környezetben mérettethetik meg magukat a futás szerelmesei.Debreceni Futókarnevál elnevezéssel kétnapos sporthétvégét rendez a Debreceni Kilométerek Sportegyesület (DKM) augsuztus 18-19-én. Valamennyi táv az Erdőspusztai Arborétum területén vezet körbe, ahol csodás környezetben, tiszta levegőn sportolhatnak a résztvevők. Az akadályok építése és az útvonalak kimérése már javában folyik az arborétum területén.

Augusztus 18-án rendezik az Őrült Futást, ami egy akadályverseny és egy terepfutás keveréke, ahol nyakig, sőt fülig saras lehet az ember. A versenyzőknek 24 akadályt kell legyőzniük a 8,5 km hosszú táv teljesítésekor. Az Őrült Futás távjának és akadályainak leküzdésére egyénileg és négy fős csapatban is lehet vállalkozni.

19-én több táv közül is válogathatnak az érdeklődők: a Karneváli Terep-félmaraton (21,097 km) mellett lesz Terep-negyedmaraton (10,548 km) és Mini Terepmaraton (5 km) is. Aki futott már félmaratont aszfalton, és terepen is az tudja, hogy nem lehet összehasonlítani a kettőt. Az erdei futás előnye, hogy jobb a levegő és a terepfutás szerelmesei szerint a lábnak is jobb, kímélőbb terepen futni. A versenyekre a helyszínen még lehet nevezni. Bővebb információk és a versenykiírások megtekinthetők a www.debrecenikilometerek.hu oldalon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!