Sürgősségi osztály épül Siófokon

Sürgősségi osztályt hoznak létre a siófoki kórházban szeptemberre.

Uniós támogatással egy 1200 négyzetméter alapterületű új épület és helikopter leszállópálya épül. A súlyponti kórházban jelenleg csak sürgősségi fogadóhely üzemel, 24 órás szakdolgozói felügyelettel.

A beruházás teljes költsége 618 millió forint, ebből 557 millió forintot az Unió, 60 milliót pedig a város önkormányzata fizet.

A helikopter leszállópálya és az 1200 négyzetméteres új épület mellett korszerűsítik a meglévő két épülete közül az újabbat. Ott a gyorsabb betegellátás érdekében a központi műtőellátást, a sterilizálási központot alakítják át, és szerelik fel újabb eszközökkel. A diagnosztikai berendezéseket egy helyre telepítik, és létrehoznak, egy modern betegirányító egységet.

Az egészségügyi intézet jelenleg csak sürgősségi fogadóhellyel rendelkezik, nincs állandó orvosi, csak szakdolgozó jelenlét, pedig súlyponti kórház. Ez nyáron hangsúlyozottá válik, nemcsak az ott üdülők, hanem a szórakozóhelyekről alkohol és drog miatt nagy számban bekerült emberek ellátása miatt is – mondta a Független Hírügynökségnek Varga Ferenc a kórház főigazgatója.

A kórház februárban újabb pályázatot ad be, egy 3 milliárdos eszközfejlesztéshez.