Rumini, avagy olvasva készülnek az életre

Egyek – A településen a Tárkányi Béla könyvtár először rendezte meg a háromfordulós Rumini vetélkedőt. A zárófordulót és az eredményhirdetést nemrégiben tartották.

A versenyen részt vevő 30 diáknak három könyvet kellett elolvasni, és azokból tanáraik segítségével felkészülni. A cél a gyerekek csapatban való sikeres együttműködése, valamint az olvasás és a könyvtárban való hasznos időtöltés megszerettetése. A részt vevő csapatok aranytallérokért különböző típusú feladatokat oldottak meg. A tallérokkal pedig még több feladathoz juthattak. A Rumini vetélkedőnek az lett a nyertese, aki a legtöbb feladatot tudta megoldani. A résztvevők munkájukért tárgy- és oklevéljutalomban részesültek. A 4. osztályosok között első helyen végzett a Fehér Viola, Turucz Brigitta és Tüdős Tifany alkotta Olvasó Csajok csapata, míg az 5.-esek versenyében a Matrózok győztek. Ott Derzsényi Dorka, Újvári Tímea és Kereszti Bianka voltak a csapattagok.

A döntőn jelen volt Erdei Pálma, a Rumini mintaprogram kitalálója, Gábor Istvánné könyvtárvezető, Nemesné Molnár Margit könyvtárigazgató és Csobán Róbert, a megyei könyvtár munkatársa.

– Bódi Viktor –