Ruhatolvaj tinilányokat fogtak Debrecenben

Debrecen – A debreceni rendőrök bíróság elé állítást javasolnak azzal a két lánnyal szemben, akik a megalapozott gyanú loptak egy ruházati üzletből.

Az áruház alkalmazottja tett bejelentést 2016. november 9-én 14 óra körül a rendőrségre arról, hogy az üzletben lopáson értek tetten két lányt, akiket visszatartanak.

A rendőrök a helyszínre mentek és elfogták a 18 és 19 éves lányokat, akik a gyanú szerint bevittek az üzlet próbafülkéjébe néhány ruhadarabot, melyekről levágták az áruvédelmi eszközöket. A blúzokat, zoknikat, harisnyákat, pulóvereket és ruhákat S. Orsolya és K. Orsolya a táskájukba rejtették, majd kimentek az üzletből, a biztonsági őr azonban a helyszínen visszatartotta őket.

A lányokat a járőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket és megállapították, hogy a megalapozott gyanú szerint 2016. november 7-én is tulajdonítottak el ruhákat az üzletből.

A Vizsgálati Osztály a napokban befejezte a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

– police.hu –