Magyarország

2007.12.05. 12:52

Paneltűz - öngyújtóval játszott a kisfiú

<p>Budapest - Kigyulladt egy tízemeletes panelház egyik lakása a fővárosban. A lakókat kimenekítették, egy férfi azonban valószínűleg az ijedségtől szívinfarktust kapott.</p>

A tüzet egy kisfiú okozta, aki egy öngyújtóvaljátszott a szobában.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a XVIII. kerületi Havanna utcai toronyházban egy második emeleti lakás nagyszobájában csaptak fel a lángok.

A lakásból egy nőt és 3-4 éves kisfiát sérülések nélkül menekítették ki a tűzoltók, az ötödik emeleten azonban egy eszméletlenül fekvő férfit találtak. Az idős emberen égési sérülések nincsenek, minden bizonnyal megijedt és szívinfarktust kapott.

A házból több idős embernek is az utcára kellett mennie, míg a lángokat eloltották és a lépcsőházat kiszellőztették.

Molnár Péter elmondta, hogy összesen öt ember kapott könnyebb füstmérgezés, a házból két füstmérgezett kutyát is kihoztak.

A szóvivő szerint a szoba azért gyulladt ki, mert a 3-4 éves kisfiú egy öngyújtóval és az újratöltéséhez használatos gáztartállyal játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!