Rudolf érkezése az egyik biztató jel Újvároson

Akt.:
A Balmaz trénere, Horváth Ferenc tudja, kemény munka lesz a bennmaradás
A Balmaz trénere, Horváth Ferenc tudja, kemény munka lesz a bennmaradás - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Horváth Ferencék szerdán a Magyar Kupában Győrben, szombaton a Loki otthonában játszanak. Interjú a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vezetőedzőjével.

Tizenegyedik, vagyis kieső helyről várja az NB I-es bajnokság folytatását a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. Január 20. óta tizenegy felkészülési mérkőzést játszott a hajdúsági csapat, a héten pedig Győrbe utazik Magyar Kupa-meccsre, majd szombaton DVSC-Balmazújváros OTP Bank Liga-találkozó következik. Horváth Ferenc vezetőedző vonta górcső alá a felkészülésüket, és latolgatta a tavaszi esélyeket. Kitért az új igazolásokra, és azt is elmondta, hogy szerinte mi kell ahhoz, hogy a balmazújvárosi együttes a 2018/2019-es szezonban is az első osztály tagja lehessen.

Az őszi szezonértékelőjében azt mondta, úgy engedte el téli pihenőre a játékosait, hogy azt kérte tőlük, kipihenten érkezzenek vissza, hiszen nagyon nehéz tavasz vár önökre. Viszontlátta január elején, amit december közepén kért?

Nincsen arra mérőeszközünk, hogy bizonyítsuk azt, mindenki valóban dolgozott-e, de úgy gondolom, a csapat nagy része olyan állapotban jött vissza, mint amilyenre gondoltam decemberben. A munka jelentős része pedig csak ezután kezdődött, nyilván, amikor visszatértek a labdarúgók.

Azt is említette abban a bizonyos évértékelőjében, hogy nagyon nehéz lesz a tavasz a Balmazújváros számára. Ezt az állítását még tartja? És ha igen, miért lesz kemény a folytatás?

Tartom most is, nagyon nehéz lesz.”

Jól erősítettek az ellenfeleink, szinte az összes klub az első osztályban. Bár én úgy vélem, hogy ez nem mindig jelent előnyt, hiszen egy meglévő rendszerbe berakni egy teljesen új szerzeményt, nem feltétlenül könnyű, nem mindig fáklyás menet. Bízom benne, hogy nem fog minden riválisunknak előnyére válni az, hogy sok játékost vett.

Ha már említette az új játékosokat: a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő is igazolt új futballistákat: Rudolf Gergely, Kónya Márk, Harsányi Zoltán, és Lasha Shindagoridze személyében. Miért éppen ők érkeztek a csapathoz?

Leginkább támadókat akartunk igazolni. Egyelőre nem rúgtunk több gólt az edzőmeccseken, mint azelőtt, de például Rudolf Gergely három találata, amit a felkészülési mérkőzések során szerzett, biztató jel. Reméljük, ahogy a bajnoki mérkőzések élesednek, úgy lesznek egyre élesebbek a támadóink is.

Az újvárosi csapat nem volt edzőtáborozni. Milyen volt itthon, hazai környezetben készülni?

Egy-egy csapat számára előnyös lehet az, hogy edzőtáborozott, akár az új igazolások beépülése kapcsán is.

Nem volt egyszerű számunkra az itthoni készülés, hiszen ugrálni kellett a műfüves, és a füves pályák között edzésen is, és a felkészülési meccseken is. Valamint nem volt könnyű olyan minőségű ellenfeleket találni, amilyeneket szerettünk volna, hiszen nagyon sok együttes külföldön volt.”

Ennek ellenére is, a játékosaink tisztességgel elvégezték azt a munkát, amit kiszabtunk.

Tudom, hogy egyértelműen a bennmaradás a célja az Újvárosnak. Miben látja ön ennek a titkát, mi kell ahhoz, hogy jövőre is NB I-es lehessen a klub?

Nagyon sok mindennek össze kell állnia kell ahhoz, hogy ez a kisebbfajta csoda megtörténjen. Folyamatosan jó egyéni teljesítményekre van szükség, szerencse is kell természetesen, nem is kevés, és jó játékvezetés.

A héten már kezdődik a tétmeccsek sorozata, ráadásul igencsak nehéznek tűnik a kezdés az önök számára. Szerdán kupameccs Győrben, majd szombaton a megyei rangadó második felvonása, vagyis Loki–Balmaz.

Mind a két találkozó rendkívül nehéz lesz, és mindkét meccset idegenben kell megvívjuk. Sajnos nem egyszerű ez a sorsolás, hiszen először Győrig utazunk, ahol szerdán 16 órától meccset játszunk, ahonnan csak csütörtök hajnalban tudunk hazaérkezni. Ez pihenés szempontjából nem a legideálisabb. Ráadásul a Debrecen kedden játszik a kupában, és otthon, hazai környezetben, a saját pályáján, ez sem könnyíti meg a dolgunkat. Például az ilyen, rajtunk kívülálló dolgokra is gondoltam, amikor azt mondtam, hogy nagyon sok mindennek kell klappolnia tavasszal.

PI


Fotó: Matey István
Balmazújváros - A jövő szerdai, Győr elleni Magyar Kupa-találkozó előtt lejátszotta utolsó edzőmeccsét a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. Az újvárosiak Harsányi, Rudolf, Vajda és Sigér góljaival verte magabiztosan a másodosztályú Cigándot. [caption id="attachment_3770305" align="alignnone" width="65...