„Rubincipőben” ragyogtak a legjobbak

Az eredményt a zsűrielnök, Gyöngyösi Sándor nívódíjas táncpedagógus hirdette ki a táncosoknak
Az eredményt a zsűrielnök, Gyöngyösi Sándor nívódíjas táncpedagógus hirdette ki a táncosoknak - © Fotó: Marján László
Nádudvar – Nívós tehetségkutató és minősítő táncversenyt tartottak a Hortobágy-széli kisvárosban.

A Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola V. Rubin Cipők Mozgásművészeti Tehetségkutató és Minősítő Versenyén 66 produkcióban 558 fellépő váltotta egymást két turnusban a nemrégiben megtartott eseményen.

A művelődési ház színháztermében lezajlott monstre műsorfolyam – csak az eredményhirdetés egy óra hosszán át tartott – magas színvonalát jelzi, hogy a szakmai zsűri a versenyszabályzat alapján hét ezüst, 26 arany és 33 rubin minősítéssel jutalmazta a bemutatott produkciókat.

tanc2A kitüntettek örömmel vették át díjaikat | Fotó: Marján László

– A Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatta rendezvényünkkel a tánc világnapjához kapcsolódtunk, amelyet a világ – az UNESCO határozata alapján – minden esztendő április 29-én ünnepel. Ezen a napon a balett Shakespeare-jének, Jean-Georges Noverre születésnapjára emlékezünk – kaptunk háttérinformációkat a rendező iskola igazgatóhelyettesétől, Tóthné O. Nagy Judittól. A díjakat mellette Boros Lajosmé iskolaigazgató és Kapornai Judit tankerületi vezető adta át a gyerekeknek.

– Marján László –


Rubin minősítések

  • A Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Nádudvari Diáksport Egyesületének Örvendi Sándorné edzette, 11-16 éves aerobikosai Step és Challange kategóriában összesen három produkcióval.
  • A nádudvari Ady Endre Művelődési Központ és Városi könyvtár Jégvirág mazsorett csoportja, botos koreográfiával. Oktatójuk: Tőzsér Jánosné.
  • A debreceni Harmónia Divattánc Egyesület Stylers KIDS a Tyro Stylers, a Real Stylers, a Mini Stylers, a Stylers In The House, a Candy Crew, a Stylers Crew és az Emotional kétszer Gyöngyösi Mariann tanítványaiként, míg a Ra-beat Mitala Nikolett felkészítése által.
  • A debreceni Piruett Tánc Stúdió növendékei közül: Nagy Fruzsina, Hamecz Zsófia, Nagy Bianka, a 11-16 évesek között három csoportjuk Show kategóriában, valamint Papp Panna és Nagy Sára. Oktatójuk: Simonyi Kitty.
  • A debreceni Modern Tánc-Játék Stúdió Alapítvány Ifjúsági csoportja, Tar Zsuzsa és Pintye Lili szólóban és ők együtt párosban, valamint az ifjúsági csoportjuk Holb Ibolya felkészítése által.
  • Hajdúböszörményből a Salida Tánc Sport Egyesület társastánc, Folk Etnic Dance és show kategóriában. Felkészítőjük: Tályai András.
  • Derecskéről a Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sweetyk és a Magic csoportja Simonyi Kitty koreográfiájával.
  • Magyarhomorogról a Szabó Pál Általános Iskola Cseperedők csoportja Debreczeniné Bittó Angéla felkészítésével.
  • A hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium challange dance aerobik kvintettje Örvendi Sándorné vezetésével.