Sport

2014.11.11. 13:22

Ha nyernek, továbbjutnak

Debrecen - A Loki visszavágni készül a Békéscsabának a Ligakupában.

Debrecen - A Loki visszavágni készül a Békéscsabának a Ligakupában.

A magyar válogatott pénteki, finnek elleni és keddi, Oroszországgal szemben megvívandó mérkőzései miatt a héten nem rendeznek fordulót az OTP Bank Ligában. Ennek ellenére nem csupán tréninggel és pihenővel töltik a csapatok az elkövetkező napokat, ugyanis a Ligakupa küzdelmei folytatódnak, egy héten belül kétszer is pályára lép a mezőny.

A DVSC-TEVA a sorozat B csoportjában szerepel, a Szeged, a Kecskemét és a Békéscsaba társaságában. Az utóbbi alakulat lesz a debreceniek ellenfele szerdán 13 óra 30 perctől a Békés megyei székhelyen.

Ez a két alakulat vezeti egyébként a kvartettet, a Csabának kilenc, a második helyen álló Debrecennek hét pontja van, őket a négy pontos Kecskemét és a két egységet gyűjtött Szeged követi.


[poll id="828"]


Mivel Kecskeméti TE együttesét oda-vissza megverte a DVSC-TEVA (mindkétszer 2–0-ra), ezért egy vendégsiker továbbjutást érne a csoportból. Nem csak emiatt lehetnek motiváltak azonban a piros-fehérek, hanem a visszavágás vágya is fűtheti őket, mert a szeptember 16-án az Oláh Gábor utcán megrendezett Loki–Békéscsaba meccset az NB II-es társaság nyerte meg 3–2-re.

Régi ismerősök odaát

Zoran Szpisljak legénysége rendkívül figyelemre méltó sorozatot produkál a másodosztályban, a legutóbbi hét meccsüket egytől egyik megnyerték a lilák és a harmadik helyen állnak, mindössze egy ponttal lemaradva az éllovastól. Mint ismert, a csabai tréner korábban – segítőjéhez, Bücs Zsolthoz hasonlóan – tagja volt a Herczeg András vezette cívisvárosi szakmai stábnak, sok szép siker részeseként, azaz több játékos sem lesz számára ismeretlen a Lokinál. A Ligakupa-összecsapást műfüvön rendezik, mivel a békéscsabai centerpálya gyepszőnyege felújítás alatt áll.

Kondás Elemér szinte biztosan több alapemberét is csatába küldi majd, ebben sorozatban például szerepelhet a bajnokságban eltiltott Kulcsár Tamás, ugyanakkor Ferenczi János a Ligakupában összeszedett piros lapja okán nem lehet ott a csapatban.

A DVSC-TEVA a különböző válogatottaknál számításba vett játékosait, Varga Józsefet, Igor Morozovot, Balogh Norbertet és Bereczki Dánielt is kénytelen lesz nélkülözni szerdán délután.

HBN-TN


Cikkünkhöz a Facebookon szólhat hozzá:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!