Rövidzárlat miatt kigyulladt az egyetemi padlástér – Gyakorlatoztak a debreceni tűzoltók

Debrecen – A Debreceni Egyetem főépületének padlásterében a gépi szellőztetés működtetésére szolgáló villanymotor rövidzárlat következtében kigyullad, a tér füsttel telítődött. Ez volt a feltételezett helyzet annak a gyakorlatnak a során, melyet tegnap délelőtt tartottak a debreceni hivatásos tűzoltóknak.

A foglalkozás célja, hogy az elméleti képzésen elsajátított ismereteket begyakorolják, kiegészítsék, a szerelési készséget fejlesszék, valamint a kisgépek, speciális műszerek és védőfelszerelések, illetve a különböző járműtechnikák működtetését, kezelését gyakorolják – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A foglalkozás vezetője Kerek László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő volt, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelősége részéről Révay László tűzoltó őrnagy volt jelen.

A gyakorlat sikeresen végrehajtása biztosítja az állomány taktikai bevethetőségének szinten tartását és fejlesztését, valamint a helyi sajátosságok figyelembevételével az országos vagy nemzetközi tapasztalatok adaptálását.