Rövidpályás úszó Eb – Hosszú nem emlékszik az úszására, Cseh legyőzte önmagát

Akt.:
Cseh László a 200 méteres vegyesúszás döntőjében a netanyai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2015. december 4-én.
Cseh László a 200 méteres vegyesúszás döntőjében a netanyai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2015. december 4-én. - © Fotó: Derencsényi István
Budapest/Netánja – Hosszú Katinka és Cseh László is elégedetten értékelte teljesítményét a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság pénteki napján, amelyen előbbi 100 méter vegyesen világcsúcsot úszott, és nyert 200 háton is, míg utóbbi 200 méter vegyesen győzött Európa-csúccsal.

“Nem nagyon emlékszem az úszásomra, de ez jót jelent, mert ilyenkor bekerülök a zónába, s csak arra koncentrálok, amire kell” – mondta az M4 Sportnak Hosszú, aki 56.67 másodperces idővel diadalmaskodott, így három századmásodpercet faragott saját maga korábbi rekordjából. “Akkor tudom kihozni magamból a legtöbbet, amikor nem arra figyelek, ami következik, vagy ami elmúlt, hanem arra, ami a jelenben történik” – magyarázta a “zónát” Hosszú Katinka, aki negyedik aranyérmét nyerte, mivel szerdán 400 vegyesen, csütörtökön 100 háton, pénteken pedig a 100 vegyes előtt 200 háton sem talált legyőzőre.

“Háton elszúrtam egy-két fordulót, s úgy tűnt, a közönség kicsit csalódott is emiatt, így aztán külön örülök, hogy 100 vegyesen sikerült megörvendeztetnem őket egy rekorddal” – nyilatkozta Hosszú.

A 200 vegyesen nagy fölénnyel, 1:51.36 perces Európa-csúccsal győztes Cseh nagyon elégedett volt a teljesítményével, s bár saját bevallása szerint az utóbbi időben ez a szám “nem ment annyira jól”, most mégis úgy látja, hogy a jövőben is érdemes vele foglalkoznia.

“A többieket nagyjából végig láttam, csak az volt a kérdés, hogy utol tudnak-e érni, de aztán éreztem, csak a saját időeredményemre kell figyelnem” – mondta Cseh.

Hozzátette, a legnagyobb ellenfele önmaga volt, s kiemelte, fontos, hogy az ilyen versenyeken felül tudjon emelkedni saját magán.

“Ebből az is látszik, hogy bennem van az erő, az energia, csak tudnom kell kihozni magamból” – jelentette ki Cseh, aki csütörtökön ünnepelte 30. születésnapját, s akkor a 100 méter pillangón szerzett arannyal “ajándékozta meg magát”.

– MTI –Sporthírek