Rövidpályás úszó Eb – Hosszú: a gyorsfordulón ment el az újabb világcsúcs

Akt.:
Hosszú Katinka
Hosszú Katinka - © Fotó: Derencsényi István
Netánja – Saját bevallása szerint a gyorsfordulóján ment el az újabb világcsúcsa Hosszú Katinkának, aki aranyérmet nyert női 400 méter vegyesen a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság szerdai nyitónapján.

“Az utolsó gyorsfordulóm nem úgy sikerült, ahogy reggel, valószínűleg ott csúszhatott el a világcsúcs” – nyilatkozta az M4 Sportnak Hosszú, aki a szám délelőtti előfutamában ért el 4:19.46 perces rekordot. “Nálam nincs olyan, hogy visszafogom magam, mindig próbálom feszegetni a határaimat. Ha nem lenne több érmem ezen az Eb-n, akkor is elégedett lennék, hiszen világcsúcsot úsztam” – tette hozzá.

Hosszú elmondta, most, hogy a világkupa-sorozatot nagymedencében rendezték, először fordult elő, hogy vetélytársai közül többen azt mondták neki: tisztelik azért, amit és ahogyan csinál. “A riválisoktól kapott ilyen visszajelzések a legjobbak és legfontosabbak” – jelentette ki Hosszú.

A közvetlenül a 400 vegyes döntője után kizárt, másodikként célba érő Jakabos Zsuzsanna azt mondta, nem tudja mi történt, nem indokolták neki a diszkvalifikációt. “Sajnálom, mert úgy megvertem a mellettem úszót, hogy nem gondoltam volna. Nem tudom, hogy mit csinálhattam rosszul, szerintem nem követtem el semmi szabálytalant, amitől gyorsabban úsztam volna.”

A 400 gyorson aranyérmes Bernek Péter az M4 Sportnak úgy értékelt, végig látta ellenfeleit, s érezte, kontrollálni tudja a versenyt.

“Egyáltalán nem készültünk külön, az időm alig több mint egy másodperccel marad el a tavalyitól, ez jó előjel a következő versenyszámaimra és az olimpiára is. Bízom benne, hogy tudom folytatni ezt a jó sorozatot, és tudom bővíteni az éremkollekciómat a további két számban is” – tette hozzá.

– MTI –


Rövidpályás úszó Eb – Hosszú Katinka és Bernek Péter aranyérmet nyert a nyitónapon
Budapest/Netánja – Hosszú Katinka női 400 méter vegyesen, míg Bernek Péter férfi 400 méter gyorson nyert aranyérmet a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság szerdai nyitónapján.