Rövidpályás gyorskorcsolya vk – Liu Shaolin: a magyarok közelítenek a top négyhez

Budapest – A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott lassan ott lesz a világ négy legjobbja között Liu Shaolin Sándor szerint, aki második lett 500 méteren vasárnap a torontói világkupa-versenyen.

“A csapat mindig próbál maximálisan teljesíteni, ezt támasztja alá az előző két világkupa-állomás is. Az éremszerzéshez szerencse is kell, de bízunk benne, hogy Pjongcsangban végre ki fog jönni a lépés” – mondta a 2018-as téli olimpiáról Liu szerdán az M1 aktuális csatornának. Hozzátette, már olyan jó csapatok is jelezték, hogy szívesen készülnének együtt a magyar válogatottal, mint a holland.

A Torontóban 500 méteren harmadikként célba érő Knoch Viktor szerint a stáb bővülésével rendelkezésükre áll minden, ami a jó eredmények eléréséhez kell.

“Jól sikerült a felkészülésünk, ott vagyunk, ahol szeretnénk lenni” – jelentette ki Knoch. “Egyéniben Európa-bajnoki és világbajnoki címet még nem nyert magyar versenyző, váltóban sem nyert még nagy versenyt a férfi csapat, ezeket szeretnénk pótolni.”

A férfi váltóverseny vasárnapi döntőjében a Liu, Knoch, Burján Csaba, Liu Shaoang összeállítású magyar csapat a negyedik helyen végzett.

– MTI –