Rövidpályás gyorskorcsolya vb – Öt magyar az egyéni számokban

Budapest – Az egyéni számokban öt magyar versenyző áll rajthoz a rövidpályás gyorskorcsolyázók péntektől vasárnapig tartó szöuli világbajnokságán, s Bánhidi Ákos, a válogatott edzője azt ígéri: a végsőkig harcolnak majd a minél jobb helyezésekért.

A férfiaknál Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, illetve utóbbi öccse, Shaoang képviseli a magyar színeket az egyéni távokon, a váltóversenyre pedig Burján Csaba csatlakozik a trióhoz. A nőknél váltóban nem érdekeltek a magyarok, egyéniben Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca indul.

“Egy eredményekben gazdag, de végtelenül hosszú és fáradtságos idényen vagyunk túl – idézte a hazai szövetség közleménye Bánhidi Ákost, aki hozzátette, a korcsolyázók több fontos viadalon is becsülettel teljesítettek és jó eredményeket értek el. – Bizakodó vagyok, mert mindig annak kell lennem, igaz, a versenyzőink olyan sorozatterhelésen vannak túl, ami rettenetesen felemésztette az energiájukat.”

Az edző jelezte, hogy a különböző versenyek között rendelkezésre álló szűk időszakokban igyekezték a sportolókat olyan edzésekkel foglalkoztatni, amelyekkel a vb-re még mozgósíthatják “maradék energiájukat”.

“Petra torokgyulladással gyengélkedik, a többiek egészségesek. Harcolni fogunk körömszakadtáig, ahogyan szurkolóink megszokhatták, és elvárják” – zárta nyilatkozatát Bánhidi Ákos.

A vb honlapja szerint pénteken, magyar idő szerint hajnali 3 órakor rajtolnak az egyéni selejtezők mindkét nem számára 500, 1000 és 1500 méteren. Szombaton 6 órától 500-on és 1500-on küzdenek az érmekért a versenyzők, majd a férfi és női váltók elődöntőit rendezik meg. A vasárnapi zárónapon, ugyancsak 6 órai kezdettel 1000 méteren találnak gazdára a medálok, majd jönnek a férfi és női szuperdöntők, valamint a váltóversenyek fináléi. A szuperdöntőkben mindkét nemnél az egyéni távokon szerzett pontok alapján kialakult rangsor első nyolc helyezettje vehet részt.

– MTI –
hirdetés