jegyespárok, figyelem!

2020.06.10. 10:21

Maximum ötvenen lehetnek a házasságkötő termekben tartott debreceni esküvőkön

Csak így biztosítható az előírt védőtávolság.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V.15.) számú kormányrendelet 2020. június 1-jétől engedélyezi 200 fő alatti résztvevői számú házasságkötések és az azt követő lakodalom vendéglátóhelyen, valamint szálláshelyen történő megtartását. Ezek feltétele, hogy a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre szükséges korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A fentiek alapján – a közegészségügyi előírások betartása mellett – a hivatali helyiségen kívül, külső helyszínen történő, 200 fő részvételét meg nem haladó házasságkötések június 1-től megengedettek – írja közleményében a debreceni önkormányzat.

Mint fogalmaznak,

a hivatali helyiségekben – Debrecenben a Kálvin téri és az Iparkamara utcai házasságkötő termekben – tartott szertartásokon legfeljebb 50 fő vehet részt, mivel a termek befogadóképessége miatt az előírt védőtávolság kizárólag ebben az esetben biztosítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában