Rovarirtástól ijedtek meg Debrecenben, Újfaluban a szél pusztított

Rovarirtástól ijedtek meg Debrecenben, Újfaluban a szél pusztított
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Az év negyvenötödik hetének első napján sem unatkoztak a megye tűzoltói: egy tűzeset és öt műszaki mentés dolgoztatta meg őket.

Egy elkorhadt fa odva gyulladt meg tegnap reggel Debrecenben, a Nagyerdei körúton. Az odvas fa izzó, parázsló részeit egy közeli étterem dolgozói eloltották, így a megyeszékhely tűzoltóinak az utómunkálatokat és a növény átvizsgálását kellett elvégezniük.

Elszakadt a telefonkábel és fenn akadt egy Kossuth utcai ház tetején, Monostorpályiban. A tegnap délelőtt történt esetnél a létavértesi önkormányzati tűzoltók nyújtottak segítséget, akik dugólétrán keresztül távolították el a vezetéket.

Holtan találtak egy kamionost a járművében, az ártándi határátkelőnél, egy kamionterminálban. A rendőrségi helyszínelést követően, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a holttest kiemelésében nyújtottak segítséget.

Hétfő délután érkezett a bejelentés, hogy erős szúrós szagot éreznek és füstöt látnak Debrecenben, egy Ibolya utcai lakásnál. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit és a megyei katasztrófavédelmi mobil labort riasztották a helyszínre, ahol rovarirtás volt folyamatban. A tűzoltók méréseket végeztek, a lakás levegőjében azonban nem akadtak veszélyes anyag nyomára. Ezt követően a lakást átszellőztették.

A viharos erejű szél letörte egy nagyméretű fa egyik ágát hétfő délután Berettyóújfaluban, a Jegyzőkert utcában, ami egy sertés és tyúkólként használt melléképületre dőlt. A helyi hivatásos tűzoltók mentőkötél, dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a növénydarabot.

Lement az útról és egészen a tengelyéig elsüllyedt egy mentőautó tegnap éjjel Komádiban, a Széles utcában. A sár fogságába esett járművet, a helyi önkormányzati tűzoltók vontatókötél segítségével húzták ki a bajból.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –