Rosszul sikerült a DEAC hazai szezonzáró meccse

Rosszul sikerült a DEAC hazai szezonzáró meccse
© Illusztráció: Matey István
Debrecen – A nagyszünetben még vezettek a debreceniek, ám a végén fordult a kocka.

Tizennégy pontos vereséget szenvedett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén a Békési SzSK-val szemben. A másodosztály ötödik helyéért folyó kuparendszerű párharc első összecsapása után így nagyon nehéz helyzetbe kerültek Dr. Nagy Ágoston tanítványai.

Fej fej mellett

A szokatlan időpont – kedd este rendezték a találkozót – inkább a hazaiakat zavarta meg, hiszen a Békés első három támadásából egyaránt kosarat szerzett. A 0-7-es kezdés után Patkovics fújt ébresztőt társainak ziccerével, s a DEAC szép lassan felvette a játék – egyébként nem túl magas – ritmusát. A 8. minutumban Kovács Imre kosarával már a vezetést is sikerült átvenniük (21–20), a negyedet mégis egypontos hátránnyal zárták.

A kétperces szünet után felváltva estek a kosarak, egyik oldalon sem a védekezés dominált. Nagyobb különbséget egyik gárda sem tudott kiharcolni, a vezető kiléte szinte percenként változott. A nagyszünetben 44-43-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Nehéz lesz

A térfélcsere után hiába vezetett még Nagy Botond triplájával a DEAC, valamiért megtört a hazaiak lendülete, s a játék egyénieskedésbe csapott át. A már megszokott gyors és látványos labdajáratásoknak nyoma sem volt, a békésiek pedig köszönték szépen, s egy 10–0-s rohanással megléptek. A hajdúságiak 17 ponttal vesztették el a játékrészt, ezzel pedig nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

A záró felvonásban Koma duplájával már közel húsz pont volt közte (55–74), így a találkozó gyakorlatilag el is dőlt. A végjátékban valamelyest tudott faragni hátrányából a DEAC, de a Békés taktikusan játszott, így megérdemelten nyerte meg a találkozót. A visszavágóra vasárnap 18 órától kerül sor Békésen, ahol 14 pontos hátrányukat kellene ledolgozniuk a debrecenieknek.

HBN–EÁ