Rosszul indul az idei strandszezon

Balmazújváros, Földes, Komádi, Polgár – Hatalmas beruházás zajlik – 3535 négyzetméter alapterületű fedett rész létesül – a Balmazújvárosi Városi Termál- és Strandfürdőben.

Emiatt egyelőre nem is nyitottak ki. A látogatók várhatóan június 15-től vehetik igénybe a szolgáltatásokat – tudtuk meg Bagi Zsolttól, a céget üzemeltető Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. marketing menedzserétől.

A 1,1 milliárdos beruházásban 437 millió forint uniós támogatás. A projekt keretében új medencéket alakítanak ki, „szaunavilág” létesül és gyógyászati részleggel gazdagodik a fürdő. A szabad strand területén idén nincs lényeges változás – s ez várhatóan vonatkozik az árakra is, bár arról még nem döntött a képviselő-testület. Honlapjukon egyelőre a téli árak és nyitva tartási idők olvashatók.

Családias fürdő

A Földesi Szabadidőközpont és Strandfürdő minden idők legrosszabb hónapját zárta – jegyezte meg érdeklődésünkkor Kakucsi Ferenc, a fürdő vezetője. Május 1-jén nyitottak, de júniustól üzemel minden medence folyamatosan. Az árakat minimális mértékben emelték, noha az önkormányzat családias fürdője minden évben veszteséges.

Komádiban a 24 százalékos önkormányzati tulajdonnal bíró Geo-com Kft. fogja üzemeltetni (a többi a STGE-Pro Kft. része) a strandot. A geotermikus energia hasznosítására 25 évre kötött szerződést tavaly novemberben az STGE-Pro Kft.  az önkormányzattal. A város ragaszkodott hozzá, hogy a strandot is működtessék.

Erről januárban írták alá a megállapodást, utána kezdődött el az állapotfelmérés. Mint Sári András ügyvezető elmondta, kiderült, hogy engedélyek nem voltak, illetve lejártak, a létesítmények műszaki állapota pedig végletesen leromlott. Jelentős felújítás és engedélyeztetési eljárások után nyithatják meg a fürdőt – egyelőre ideiglenesen. Sári András terve szerint ez legkésőbb június végére, július elejére várható.

A Polgár Városi Strandfürdő kapuit idén először pünkösdkor tárták ki.  Jáborszki Imre, a fürdő vezetője elmondta, hogy felújították a horgászok területét, főzőhelyeket, nyári beülőket, sétányt alakítottak ki.  

Sokat várnak a polgári hármas foci tornától, melyet augusztus elején rendeznek, immár 3. alkalommal. Nagy az érdeklődés, az ország minden részéből 16-18 csapat indult eddig. Műfüves, aszfaltos és homokfoci pályán 1-1 perces átállással kell játszani 3×12 percet. Addig is, sok napsütésre