Rossz helyen lévő rózsatövek miatt ütötte szomszédja fejét ásóval egy ladányi asszony

Rossz helyen lévő rózsatövek miatt ütötte szomszédja fejét ásóval egy ladányi asszony
© Illusztráció: beastsheds.co.uk
Püspökladány – A sértett hiába ásta ki a rózsatöveket, ahogy a vádlott kérte, az kikapta a kezéből az ásót és szomszédja karjára, majd fejére ütött azzal.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a püspökladányi nő ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon.

A vádlott és a sértett egy püspökladányi társasházban élnek, szomszédok, rendszeresen együtt gondozzák a lakóházuk előtti virágos kertet.

2016. szeptember 14-én a délelőtti órákban a sértett a virágoskertben gyomlált, amikor odament hozzá a vádlott és felszólította arra, hogy ültesse át a rózsatöveket máshová, mivel azok rossz helyen vannak. Eközben a püspökladányi nő szidalmazni kezdte a sértettet, majd a lakásából kihozott egy ásót, azt a sértett kezébe adta. A sértett eleget tett a vádlott kérésének, elkezdte kiásni a rózsatöveket, azonban közöttük egyre élesebb szóváltás kezdődött. Ekkor a vádlott kikapta az ásót a sértett kezéből és azzal egyszer ráütött a karjára, majd rácsapott a sértett fejére is.

A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel az elkövetés eszközére, a sérült testtájékra, a vádlott szándéka súlyosabb sérülés előidézésére irányult.

A püspökladányi nő cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A bűncselekmény elkövetéséhez használt ásó élet kioltására alkalmas.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a bíróság a lefoglalt ásót kobozza el.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –