Rossz fogalmazás a cigányokról

Akt.:
Debrecen – Mohácsi László, jobbikos megyei önkormányzati képviselő közleményt adott ki, melyben azt írja: rosszul fogalmaztam egy Hajdúhadházról szóló előterjesztés kapcsán a megyei közgyűlés pénteki ülésén.

Mondandóm lényege az lett volna, hogy ha a helyi cigányság nem talál munkát a lakóhelyén, akkor azzal lehetne segíteni visszavezetni őket a munka világába, hogy olyan más településen kereshessék a boldogulás útját, ahol van számukra munkalehetőség.

A politikus a megyei közgyűlésen azt mondta: – A hadházi cigánygettó rögvalósága szinte harmadik világbeli állapot, országos probléma. Ha Orbán Viktor szerint a cigányok Európa rejtett erőforrásai, akkor „lehetne deportálni őket, hogy kibontakozhassanak”.

A rendkívül rossz szóhasználatért ezúton is bocsánatot kérek – olvasható Mohácsi László szombati levelében.

HBN


“Deportálni a cigányokat?”
Hajdú-Bihar – A Hajdúhadházon található cigánygettó rögvalósága szinte harmadik világbeli állapot, országos probléma. Ha Orbán Viktor miniszterelnök szerint a cigányok Európa rejtett erőforrásai, akkor „lehetne deportálni őket, hogy kibontakozhassanak” – mondta Mohácsi László, a Jobbik képviselője a megyei közgyűlés pénteki ülésén, amikor a megújult hajdúhadházi szociális rendszerről szóló előterjesztést tárgyalták.


Lezárul a fejlesztési időszak
Hajdú-Bihar – Kilenc napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők a megyei közgyűlésben pénteken.

hirdetés