Rossi: hat pont megszerzése a célunk

Nagy Ádámék (pirosban) próbálnak pozitívak maradni
Nagy Ádámék (pirosban) próbálnak pozitívak maradni - © Fotó: AFP
Budapest – A válogatott az észtekkel és a finnekkel játszik a Nemzetek Ligájában.

A magyar labdarúgó-válogatott számára hat pont megszerzése a cél utolsó két Nemzetek Ligája-mérkőzésén – hangsúlyozta Marco Rossi szövetségi kapitány.

– Remélem, hogy nem lesz nagy gond a hiányom a pálya szélén – utalt Rossi arra, hogy az észtek ellen csütörtökön nem ülhet le a kispadra az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt, mivel sportszerűtlenül viselkedett a görögök elleni idegenbeli összecsapáson.

Dzsudzsák a kapitány

Elárulta, a csütörtöki mérkőzésen a másodedző Cosimo Inguscio irányítja a csapatot, és ő bízik segítőiben. – Ismerjük az észtek játékát, reméljük, ezúttal nem követjük el ugyanazokat a hibákat, mint Tallinnban – emlékeztetett a 3–3-as döntetlennel záruló összecsapásra.

Hozzáfűzte, nagyon sajnálja a helyzetet, amelyet a magyar szövetségnek (MLSZ) okozott az eltiltással, hiszen ezzel nehéz helyzetbe hozta az egész csapatot. Ugyanakkor elmondta, az MLSZ-től minden támogatást megkapnak a sikeres szerepléshez. – Nem viselkedem másként a pályán kívül, mindig ugyanolyan a személyiségem. Tudom, hogy sokszor balhézom a kispadnál, de igyekszem úriember módjára viselkedni, hisz tisztában vagyok vele, hogy egy országot képviselek – mondta Marco Rossi.

– A célunk hat pont megszerzése az itthoni két mérkőzésen, hogy ezáltal visszaszerezzük a szurkolók bizalmát, és támogatásukkal a későbbiekben kijussunk az Európa-bajnokságra – közölte. Kitért rá, nincs rajta nyomás az MLSZ részéről, hogy kit hívjon be és kit játszasson. Kizárólag ő és a stábja döntenek arról, hogy ki szerepeljen.

A keretbe most visszatérő Dzsudzsák Balázsról elmondta, amíg nem volt klubja, keresett egy kapitányt, akit Szalai Ádám személyében talált meg, ám amikor Dzsudzsák kezdőként lép pályára, akkor ő viseli majd a karszalagot.

Mint mondta, Szalai megítélése nem változott a szemében, változatlanul pozitívan tekint a csatárra, hiszen tisztelettel és alázattal viszonyult a válogatotthoz.

– A negyedik hely szóba sem jöhet, nem lefelé nézünk, próbálunk pozitívak lenni – fogalmazott Nagy Ádám. – A legfontosabb a szurkolók miatt, hogy maximális pontszámot szerezzünk, és így minél előrébb végezzünk.

Visszautalt az észt meccsre, és mint elmondta, három kapott góllal nagyon nehéz győztesen elhagyni a pályát. – Mindhárom gól csapatszintű dekoncentráltságot mutatott, ha odafigyelünk, ezeket mind-mind el tudjuk kerülni.

A magyar válogatott négy játéknapot követően négy ponttal harmadik helyen áll a C osztály 2. csoportjában, és már nem végezhet a kvartett élén, azaz nem juthat fel a B osztályba. A nemzeti csapat csütörtökön 20.45-től játszik az észtekkel a Groupama Arénában, vasárnap pedig ugyanott a finneket fogadja a záró fordulóban.

MTI/HBN