Röplabda NB II: Eötvös-bravúr Kecskeméten

Akt.:
Röplabda NB II: Eötvös-bravúr Kecskeméten
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Folytatta jó sorozatát az Eötvös DSE az NB II-es röplabda bajnokságban. Míg az elmúlt fordulóban a városi rangadón a DEAC együttesét verték szettveszteség nélkül, addig késő vasárnap Kecskeméten arattak nem mindennapi bravúrt.

A harmadik kör nyitómérkőzésére ugyanis különböző okok miatt mindössze hat felnőtt játékengedéllyel utaztak el a hajdúságiak, így libero játékost sem tudtak szerepeltetni és cserére sem volt lehetőségük. Ráadásul a hazai gárda az elmúlt szezonban még az NB I-ben játszott. Az idei eredmények sem a debreceni győzelmet vetítették előre, hiszen az első körben a Röpke SE nyert játszmaveszteség nélkül, a második körben pedig 3:2-re Debrecenben. Azonban a népes és doboktól illetve szurkolói rigmusoktól nagyon hangos hazai közönség előtt már a mérkőzés elején kénytelen-kelletlen időt kellett kérnie az apa-fia edzőpárosnak (Szappanos Máté és Szappanos Tibor), mert a vesztenivaló nélkül játszó „eötvösös” hölgyek 4:8-as előnyre tettek szert. A játék képe egészen a végjátékig nem változott, 18:23-nál már sokan debreceni szettgyőzelmet véltek realizálódni, de ekkor még megremegtek a debreceni kezek és minimális különbséggel (26:24) a hazaiak nyertek. A második játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végjátékra 3-4 pontos kecskeméti előny alakult ki. Ekkor példás fegyelmezettséggel és ügyes taktikai megoldásokkal egyenlítettek, majd fordítottak Vojthék (24:26). A harmadik szettben hamar elhúzott a Röpke SE, Kökény Petra bombái ellen ne volt ellenszere a debrecenieknek, így csak kozmetikázni tudtak az eredményen (25:21). A negyedik etapban 8:8 után az Eötvös DSE szerzett nagy előnyt, amit ezúttal végig meg tudott tartani (18:25), így jöhetett a döntő, rövidített játék. Az utazásból és a csere nélkül végigjátszott két órás mérkőzésből fakadóan adódtak ugyan megingások, de a debreceni játékosok egymás hibáit kijavítva, hatalmasat küzdve végül megnyerték a találkozót (10:15).

HBN


Röpke SE – Eötvös DSE 2:3 (24, -24, 21, -18, -10)

Röpke SE: Kanizsai Magdolna, Réczi Tünde, Mészöly Lilla, Kökény Petra, Hegedűs Anna, Benkő Réka. Cserék: Murár Bettina (libero), Csonka Viktória, Kovács Daniella, Piránszki Petra, Pintér Vanessza. Edzők: Szappanos Máté, Szappanos Tibor.

Eötvös DSE: Kiss Viktória (3 szerzett pont), Fehér Zsófia (8), Fehér Anna Ditta (17), Vojth Ildikó (24), Kovács Katalin (9), Barnucz Gréta (9). Edző: Szombathy András