Örömhoki a jégen

Örömhoki a jégen
Kivilágított jégpályának örülhet mostantól Létavértes lakossága, mivel január 26-án adták át a városi sporttelepen a nemrég elkészült 18-szor 36 méteres új sportlétesítményt.

 A beruházás önkormányzati saját erőből, illetve pályázati pénzből valósult meg. A jégpályát a település polgármestere, Kiss Tiborné és az ötletgazda, a város sportéletében egyébként is aktívan ténykedő Bertóthy Tamás adta át. Tőle megtudtuk, hogy régebben, mikor még belvizes volt a sportpálya környéke, a télen befagyott tócsákra kivitték testnevelő kollégáival a gyerekeket, hogy a szabadban mozogjanak.

A belvízproblémát megoldották, így a télvízidei alkalmi jégpályák megszűntek, ám a gyerekek igényelték az efféle mozgást, így jött az ötlet, hogy építsenek egy szabályozott “tócsát”.

Népszerű a pálya
A nyitómérkőzésen a debreceni Fekete kecskék nevű amatőr jégkorongcsapat csapott össze a helyi kiváltságosokkal. Ezután az iskolások és a város apraja-nagyja is birtokba vehette a jégpályát – mindenki nagy örömére. Délelőttönként a diákok testnevelés órán birtokolják a pályát, délutánonként pedig bárki igénybe veheti a jeget – térítésmentesen.

A létesítmény már most nagy népszerűségnek örvend, hiszen állandóan tele van a pálya, s amíg a mínuszok tartanak, minden bizonnyal ez így is marad.

ML