Romániának is példa magyar polgárőrség

Biharkeresztes – Az esztendő hátra lévő részében várható teendőkről, valamint a mögöttük hagyott hónapok munkáiról tanácskoztak a megye polgárőrei Biharkeresztesen, a figyelő szervezet országhatár-menti mikrotérségi központjában szombaton.

A Hajdú-Bihar 82 települése közül 75-ben működik polgárőrség, a biharkeresztesi tanácskozáson alapszervezetenként legalább egy küldött vett részt.

– A polgárőröknek fel kell készülni a téli időjárásban való tevékenységre, az év végi vásárokon fokozottabban kell ügyelni, valamint a közlekedési balesetek megelőzésében is segédkezniük kell – összegezte a következő hetek feladatait Tóth Attila megyei elnök, aki az év jelentős vívmányának tartja, hogy Hajdú-Biharban 25 polgárőr szervezet kapott vadonatúj gépkocsit, amelyeket Rácz Róbertnek, a megyei kormánymegbízott jelenlétében adtak át.

Az eseményen ott volt Szabó Ödön, romániai magyar politikus, a román parlament tagja is. Ő ismereteket szerzett a magyarországi polgárőrség tevékenységéről. Ezt szeretné átültetni hazája biztonságpolitikai életébe.

HBN