HAON - Jegyzet

2012.11.17. 11:04

Nézőpont: Sárgarépa-forradalom

Megnyugtató, ha ügyel az orvos, a patikus; előfordul, hogy a benzinkúton is spájzolunk vitaminból, fájdalomcsillapítóból – bebiztosítjuk magunkat.

Megnyugtató, ha ügyel az orvos, a patikus; előfordul, hogy a benzinkúton is spájzolunk vitaminból, fájdalomcsillapítóból – bebiztosítjuk magunkat.Elvégre nem a régi kínaiak korában élünk, akik csak addig fizették az orvosokat, amíg egészségesek voltak. A nyavalyát elkerülni egyébként sem lehet, de a kivégzés módját legtöbbször magunk választjuk, mégpedig az életmódunkkal – értek egyet Márai Sándorral. Arra pedig nincs az orvosnak gyógymódja.Mi választunk. Szükséges-e plusz vitamin a szervezetnek? Vagy elég, amit a táplálékból magunkhoz veszünk? A doktorok között mindkettő támogatóit megtaláljuk. Hát még a patikákban! Zavarba ejtő mennyiségű orvosság áll a rendelkezésünkre, és ott a félelmetes teher: a saját életmódunkról mi döntünk!

„Tapasztaltam, hogy a finomra reszelt sárgarépa nyugtatja az idegeket, észrevettem, hogy mikor tél végén bőségesen, mindennap fogyasztottam nyers sárgarépát, citrom- és narancslevet, nem kaptam meghűléses, fertőző betegségeket.” Na ebben áll Márai sárgarépa-forradalma: magától rájött, hogy mi a jó neki!

Barak Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!