Román személyigazolvánnyal akarta elhagyni az országot az albán férfi

Román személyigazolvánnyal akarta elhagyni az országot az albán férfi
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen az albán férfi ellen, aki a Debreceni Repülőtéren más okmányával akarta az ország területét elhagyni.


A nyomozás adatai szerint egy férfi jelentkezett az ország területéről való kilépésre 2016. február 3-án 16 órakor a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren. A férfi a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársa részére az ellenőrzés során egy román személyigazolvánnyal igazolta magát, azonban az útlevélkezelő román kérdéseire nem tudott válaszolni. Emiatt a férfit a rendőrök alapos ellenőrzés alá vonták és a kézipoggyászának átvizsgálásakor megtalálták az albán személyigazolványát és albán vezetői engedélyét. A román személyi igazolványról a rendőrök megállapították, hogy az más nevére kiállított valódi okmány. A 28 éves férfit a járőrök elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók kihallgatták, majd a határrendészek meghallgatták és ezt követően idegenrendészeti őrizetbe vették.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálat Idegenrendészeti Osztálya a férfivel szemben idegenrendészeti eljárást folytat. A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az M. Viktor ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. február 5-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés