Roland Garros – Babos Tímea nem jutott elődöntőbe párosban

Budapest/Párizs – Babos Tímea és Kristina Mladenovic nem jutott elődöntőbe a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon.

Az első helyen kiemelt, Australian Open-győztes magyar, francia duó a nyolc között Hozumi Erivel és Ninomija Makotóval találkozott szerdán. A két, egyformán 24 éves japán eddig egy-egy tornagyőzelmet aratott párosban.

Az első szettben mindkét duó kétszer vesztette el szervajátékát, így rövidítés döntött. Ebben a japánok csak egy adogatópontot vesztettek, míg Babosék kettőt, így Ninomijáéké lett a játszma.

A második szettben a japánok 4:3-as előnyéig senki nem hibázott saját kezdésénél, ám ekkor Hozumiék brékelni tudtak, és végül egy és háromegyed óra alatt biztosították helyüket a legjobb négy között.

“Nagyon elszúrtuk ezt a mérkőzést! Játszhattam volna jobban is, nem éreztem az igazinak a mai játékomat. Ha pedig én nem játszom úgy, ahogyan szoktam, akkor sajnos Kikinek sem megy úgy, ahogyan kellene” – értékelt honlapján Babos. Hozzátette, ettől függetlenül elértek 5:3, 30-0-ig, ahol saját szervájánál vesztettek adogatójátékot. – “Nyilván sajnálom ezt, nagy lehetőség, nagy esély volt! Nem éltünk ezzel, szimplán elszúrtuk.”

Kifejtette, a folytatásban az ellenfél már sokkal lazábban és könnyedebben játszott, jobb döntéseket hozott.

“A második szettben a japán kettős volt a jobb. Amit ma el lehetett, azt sajnos el is rontottuk” – fogalmazott Babos.

Eredmény (a torna honlapja alapján):

női páros, negyeddöntő:

Hozumi Eri, Ninomija Makoto (japán)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7-4), 6:3

– MTI –