Rokona tartozását akarta behajtani a sértetteken a berettyóújfalui férfi

Rokona tartozását akarta behajtani a sértetteken a berettyóújfalui férfi
© Fotó: Pixabay
Berettyóújfalu – A Berettyóújfalui Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan megjelent annak a férfinek a házánál, aki unokatestvérének tartozott és az otthon lévő családtagokon akarta azt behajtani – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott unokatestvére a bűncselekmény elkövetését megelőzően eladott egy gépjárművet a sértettek egyik rokonának, aki még 43.000 forinttal adós maradt az eladónak.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2018. június 7-én este 8 óra körül megjelent a sértett család berettyóújfalui házánál, annak az udvarára a nyitott kapun keresztül bement. Az udvaron tartózkodó nőtől és két gyermekétől erélyesen követelte a 43.000 forint megfizetését, azonban a sértettek közölték vele, hogy nincs otthon a rokonuk, aki a gépkocsit megvette, de megígérték, hogy a férfi a tartozását meg fogja adni.

Erre az egyre indulatosabbá vált vádlott kiabálni kezdett és megfenyegette az udvaron lévő asszonyt és két gyermekét, hogy ha nem adják meg a pénzt, visszajön és megveri, feldarabolja őket, illetve a házból el fog vinni 43.000 forint értékben különböző használati tárgyakat. A sértettek egyike felszólította a vádlottat arra, hogy távozzon az udvarukról, erre a vádlott megfenyegette őt, hogy kiveri a fogait. Ezt követően a vádlott kiment a sértettek udvaráról.

A bűncselekmény másnapján a sértettek hozzátartozója a 43.000 forint tartozását megfizette a gépkocsi eladójának.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen 3 rendbeli önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.