Rokona ölte meg a 87 éves asszonyt Debrecenben

Rokona ölte meg a 87 éves asszonyt Debrecenben
Debrecen – Az eladósodott vádlott meg akarta szerezni a házát az idős nőnek, akit végül megfojtott.

A 87 éves sértett egyedül élt a debreceni házában. A vádlott a napi teendőkben segítette arra számítva, hogy részesül az örökségből.

Anyagi helyzete 2004-től egyre romlott, tartozásokat halmozott fel. 2005-ben iskolatitkárként sikkasztott, ezért is egymillió forintot követeltek tőle. Házukat 2008-ban árverésre is bocsátották. Férjével munkanélküliek voltak.

A vádlott meg akarta szerezni a sértett házát. Azzal hitegette, hogy eladják a két ingatlant, közös otthont vesznek, így könnyebben gondozhatja. A vádlottat 2008 februárjában a bíróság sikkasztás miatt jogerősen is bűnösnek mondta ki, és felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Aznap a sértettel vélhetően összevitatkoztak. Dulakodtak, a sértett esés közben beverte a fejét a tűzhelybe, majd a vádlott a földön fekvő áldozat mellkasára térdelt, és megfojtotta. Átkutatta a házat, majd távozott. Másnap azzal hívta a mentőket, hogy holtan találta rokonát. A boncolás később megállapította, hogy gyilkosság történt. A vádlott a hagyatéki tárgyaláson letagadta a törvényes örökösöket, megszerezte az ingatlant, és eladta 3,2 millió forintért.

Kimutatták a DNS-ét

2008-ban a vádlottat tanúként hallgatták ki, a tettesre nem derült fény, így az eljárást 2010-ben felfüggesztették. 2015-ben a nyomozó hatóság újra megvizsgáltatta a szekrényekben és a sértett szemüvegén talált vérnyomokat, melyekből a vádlott DNS-ét mutatták ki, emiatt 2016-ban őrizetbe vették.

targyalas2Fotó: Matey István

Szerdán szakértőket hallgatott meg a bíróság, és elhangzottak a védői, ügyészi perbeszédek. A következő tárgyalás szeptemberben lesz.

HBN