Rokkantkártyával élt vissza a debreceni nő

Rokkantkártyával élt vissza a debreceni nő
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A debreceni nő személygépkocsijában tartotta mozgáskorlátozott ismerőse parkolási igazolványát és azt felhasználta 2016. március 16-án a délelőtti órákban, amikor leparkolt Debrecen belvárosában az egyik téren. A vádlott a helyszínen parkolójegyet nem vásárolt, hanem a szélvédőn elhelyezte az ismerőse nevére szóló parkolási igazolványt.

A közterület felügyelők a gépjárművet ellenőrzés alá vonták és megállapították, hogy a mozgáskorlátozott parkolási igazolvány jogosultja nem tartózkodik a helyszínen, a vádlott nem őt szállította, ezért parkolás céljára jogszerűen nem használhatta volna fel a parkolásra jogosító igazolványt.

A vádlott cselekményével közokirat-hamisítás bűntettét valósította meg.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben tárgyalás mellőzéses eljárás lefolytatásával próbára bocsátás alkalmazását indítványozta a Debreceni Járásbíróságon.