Rockmaraton: Napalm Death, Enslaved, Shining, UK Subs is lesz

Budapest – A Napalm Death, az Enslaved, a Shining, a UK Subs és a Rumjacks is fellép az idei Rockmaraton Fesztiválon július 8. és 17. között Dunaújvárosban.

A Rockmaratonon a Szalki-szigeten harminc nemzetközi és száznál is több magyar zenekar fog koncertet adni – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az 1981-ben alakult brit Napalm Death a grindcore egyik alapzenekara, az elmúlt 35 évben töretlenül népszerű. Legutóbb 2015-ben jelentkezett friss anyaggal, az ‘Apex Predator – Easy Meat’ dalai mellett a Rockmaratonon a klasszikus felvételek is elhangzanak.

Az extrém/black metált játszó norvég Enslaved szintén tavaly készített új kiadványt, a szintén norvég, sötét és depressziós metált játszó Shining szintén fellép Dunaújvárosban. Ott lesz a Rockmaratonon a brit punk alapnevének számító UK Subs is. A Bad Religionnel egy időben alakult csapat egy időben sokat koncertezett Iggy Poppal – a punk és a metál vegyítésével egy ma is érvényes hullámot indítottak el. A kelta punkrock egyik jeles képviselője, az ausztrál Rumjacks első ízben látogat Magyarországra.

A szervezők már korábban bejelentették az Amon Amarth, a Megadeth, a Bad Religion, az Airbourne, az At The Gates, a Manegarm, a behemoth, a Dog Eat Dog, az Epica, az Ignite, a Sonata Arctica, a Madball, a Testament és a Toxic Holocaust koncertjét. A hazai színtérről többek között a Road, az Ossian, a Depresszió, a Paddy And The Rats, az Ektomorf, a Pokolgép és az Alvin és a Mókusok játszik a Rockmaratonon.

– MTI –