Rock, sanzon és pop is kínálkozik a hétvégén Debrecenben

A Bagossy Brothers Company
A Bagossy Brothers Company - © Fotó: Sipeki Péter
Debrecen – Eseménydús napok előtt állunk: a MODEM-ben vasárnapig látható az Impressziók című kiállítás. A válogatást méltó módon búcsúztatják a szervezők, egész nap tárlatvezetések, koncertek várják az érdeklődőket. A Nagyerdei Víztoronyban a Nemzeti Kulturális Alap 25. évfordulója kapcsán rendeznek programokat – köztük négy koncertet – pénteken. Szombaton, Hajdúszoboszlón a képünkön szereplő Bagossy Brothers Company buliját élvezhetjük.

Október 4., csütörtök

18:00 ModeMode #4 – ­MODEM

A ModeMode programsorozatra elsősorban a minőségi elektronikus zene és design kedvelőit várják minden második csütörtök délután a Zöld kilincs kávézóban, illetve a belső kertben. A könnyed estéken főleg elektronikus zenei előadók és dj-k lépnek fel. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a rendezvénysorozat designjára is: izgalmas térelemekkel, vizuállal, vetítésekkel teszik hangulatosabbá a koncerteket. Fellépő: DRJ / Dub Székház

Október 5., péntek

19:00 Blahalouisiana – Nagy­erdei Víztorony, klubhelyiség

sbSchoblocher Barbara, a Blahalouisiana együttes énekesnője | Fotó: Molnár Péter

20:00 Band Kazah / Feed Your Beast lemezbemutató – Kaptár Klub

20.00 Apey & the Pea és vendégeik: Sonya, Dungaree – Roncsbár

20:45 Fish! – Nagyerdei Víztorony, klubhelyiség

21:00 Ed Philips and the Memphis Patrol – SIKK Klub

21:00 MOLTO / Víziók lemezbemutató – Kaptár Klub

22:00 Nemzeti Hang / Nincs kegyelem, lemezbemutató – Kaptár Klub

22:00 Petruska András – Nagyerdei Víztorony, klubhelyiség

pa1Petruska András | Fotó: Sipeki Péter

23:30 Atreyu’s Horse by iamyank – Nagyerdei Víztorony, klubhelyiség

Tíz évig különféle zenekarok dobosaként volt a hazai zeneélet része, majd 2011-ben önálló útra lépett iamyank, aki mára hazánk egyik legsokoldalúbb elektronikus zenei producereként és előadójaként ismert. Zenéjében mindig szabadon kezelte a műfaji határokat. Az a38.hu beszámolója szerint a producer 2017-ben egyik álmát valóra váltva beszerzett egy igazi pianínót. Bár sosem tanult zongorázni, hangszerén mindennap gyakorolva ráérzett a billentyűk által megszólaló harmóniákra. Ebből nőtt ki az Atreyu’s Horse elnevezésű projekt, amely elsősorban a modern klasszikus stílust idézi meg, de iamyank moduláris szintetizátorokat és pedáleffekteket is bevon. Az előadóhoz Barta Gyömbér csellista is csatlakozik.

Október 6., szombat

19:00 Dalok szerelmeseknek – Szalóki Ági sanzonestje – Csokonai Színház

Szalóki Ági megújult műsorában Karády Katalint, Edith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg, hogy elénekelje, amit a dívák a szerelemről, vágyakozásról, büszkeségről, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről tudtak. A harmincas, negyvenes és ötvenes évek lüktető magyar szvingslágerei, a francia chanson és a portugál fado parázsló dallamai két fantasztikus hangszeres-zeneszerző, Bacsó Kristóf szaxofon-, és Juhász Gábor gitárművész feldolgozásában hangzanak el a színpadon.

20:00 This is Bihar! (Hanoi, Satelles, BetterThanEver, Heartlapse) – Nagyerdei Víztorony

20:00 Chrome Rt Zenekar // The Tumor Called Marla – Roncsbár

20:00 Bagossy Brothers Company – Hajdúszoboszló Rock Cafe

Vendég a britrock-, illetve beatalapú, magyar szövegű, budapesti rockzenekar, a Meg Egy Cukorka.

Október 7., vasárnap

18:00 Jéger Dorka & Bihari Márton-koncert – MODEM

19:00 Arco Nobile-koncert – MODEM

20:00 Horváth Marcell és Takács Áron négykezes zongoraestje – MODEM

Október 8., hétfő

18:00 Dirk Verbeuren (ex-Soilwork / Megadeth) dobos workshopja – Roncsbár

Magyarországon tart exkluzív bemutatókat a világszerte ismert és elismert belga dobos, Meinl Cymbals- és Tama Drums-előadó, Dirk Verbeuren. Korábbi együttesével, a death metal zenét játszó Soilwork zenekarral vált világhírűvé, majd 2016-ban csatlakozott a legendás amerikai trash metal formációhoz, a Megadeth zenekarhoz, amelynek azóta is állandó tagja. A debreceni alkalomra Dirk egy kibővített, 90 perces műsorral készül. A zenész szívesen várja a rajongói kérdéseket, és nem marad el a dedikálás sem.

21:30 DE BTK-IK Gólyatábor Afterparty – Nagyerdei Víztorony

Az este rezidensei: Tommy V & Greg Trade, majd az afterhangulat fokozása érdekében az underground DJ páros, Lastemp és George Cobbler zárja az estét.


Egy poptörténeti ikon, Demjén Ferenc a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon
Debrecen - A poptörténeti emlékpont avatásán a Rocksuli Debrecen tagjai közreműködnek. A Nemzeti Kulturális Alap szeptember 23. és október 17. között rendezi meg 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozatát, amellyel fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. A Hangfoglaló Program az NKA részekén...