határ a csillagos ég

2020.01.21. 15:29

Újabb fejlesztések a Debreceni Nemzetközi Repülőtérnél

Ezúttal is több érdekesnek ígérkező témáról tárgyal a közgyűlés.

Fotó: Matey István

Az egyik ilyen a Déli Ipari Parkon belül található terület építési szabályai­nak módosítása. A szóban forgó részt a Mikepércsi út (47-es főút), a repülőtéri déli bekötőút (481-es főút), a Debrecen – Nagykereki vasúti mellékvonal (106-os vasútvonal), a Mandolás utca, a repülőtér északi határa, valamint a Szatke Ferenc utca határolja.

Az előterjesztés szerint a módosítással egyebek mellett elősegítenék a repülőtértől északra eső csaknem 109 hektáros területen a telephelyfejlesztéseket, valamint biztosítanák a területet a 47-es főút és a Hosszúpályi út keresztezésében megvalósuló úgynevezett ötágú turbókörforgalmi csomóponttól északnyugatra tervezett szennyvíz­átemelőhöz.

Egyszerűbb ügyintézés

Mivel kiemelt kormányzati cél a bürokrácia csökkentése, a város illetékesei áttekintették az önkormányzat szociális és gyermekjóléti rendeleteit, s megvizsgálták, hogyan lehet több ügyet minél hamarabb elintézni. Ezért több ilyen eljárás egyszerűsítéséről is dönthet a közgyűlés.

Egy másik előterjesztésből kiderül, hogy zajgátló védő­övezetet akar a helyhatóság kijelölni a Debreceni Nemzetközi Repülőtér környékén.

A főépítészi iroda a településfejlesztési eljárások készítésekor a közgyűlési határozat után figyelembe venné a vonatkozó tervdokumentációt.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában