szinte újjászülettek

2020.07.21. 17:23

Évzárót tartottak a Hajdúnánási Internetklubban

A településen 2008-ban kezdett elterjedni a világháló használata. Akkor a Teleház vezetője, Szilágyi Erzsébet meghirdetett egy internet tanfolyamot nyugdíjasok számára, majd létrejött a Nyugdíjas Internet Klub.

Fotó: Tar József-archív

Kezdetben sok nehézséggel kellett megküzdeni, mivel nem volt kialakult keretrendszer. Országosan is egyedülálló volt a klub, azóta pedig 12 év telt el. Ez idő alatt a klub tagjai kidolgoztak egy évről évre megismétlődő tematikát, azaz a kéthetente 2-2 órában zajló klubfoglalkozást. Ősszel és tavasszal kirándulásokat és kerti partikat tartottak, többször fehér asztal mellett megtartott vacsorával búcsúztak az óévtől.

A koronavírus-járvány megbénította a klub munkánkat is, de az oktatási intézmények példája nyomán sikeresen áttértek a „Digitális Internetklubra”. Mindenki otthonról tartotta a kapcsolatot a tagsággal, így gyakorolhatták a számítógépes ismereteket. A vírusjárvány enyhülésével szinte újjászületett társaság július 8-án Csegöldiné Anikó klubvezető és Hatalóczki Andrásné szervezésében egy felejthetetlen kirándulást tett 43 fővel Tokajba.

Fotó: Tar József-archív

Július 14-én egy vidám kerti partival búcsúztatták a 2019/20-as klubévet a Teleház udvarán. Mint mindig, most is a Kossuth Rádióból is ismert Badics János főzte az ízletes slambucot.

Kívánjuk, hogy szeptemberben találkozhassunk jó egészségben a 2020/21-es klubév megnyitóján!

Tar József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában