Őrizetben egy pénzhamisító banda

Másfél millió forintnyi hamis pénz hozott forgalomba egy szigethalmi pénzhamisító banda. A rendőrség három férfit vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban. Egyikük együttműködik a nyomozókkal.

A rendőrök kedden fogtak el a Pest megyei Tökölön három férfit. A náluk megtartott házkutatás során körülbelül 200 ezer forintnyi, még készülő hamis bankót, valamint a hamisításhoz szükséges eszközöket találtak. Kiderült, hogy ezen kívül már másfél millió forintnyi hamis pénzt forgalomba is hoztak – mondta el a Független Hírügynökségnek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese. Sovák Csaba hozzátette, hogy a pénzhamisítók öt-, tíz- és húszezres címleteket állítottak elő. Ezek igen jó minőségűek – megtévesztésre alkalmasak – voltak.

A rendőrök a helyszínen elfogott három férfit vették őrizetbe pénzhamisítás gyanúja miatt. Közülük valószínűleg egyikük gyártotta, míg a másik kettő terjesztette a hamisítványokat. További hat embert még gyanúsítottként hallgattak ki, mert náluk is találtak az illegális pénzből – mondta Sovák Csaba.
Az őrizetbe vett triónak a hamisításon kívül kábítószerrel való visszaélés miatt is felelnie kell, hiszen fecskendőket és marihuánás cigarettát is találtak náluk. Mindhármuk előzetes letartóztatását már kezdeményezték.