Őrizetbe vették a titkár feleségét

Úgy tudni, a férfit többször megszúrták, gázolajjal locsolták le és felgyújtották.

Segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának megalapozott gyanújával indult eljárás a hétfőn, gyilkosságra utaló körülmények között elhunyt bírósági titkár felesége ellen.

Dr. Sápi Tibor rendőrségi sajtóügyeletes szerdai közlése szerint a berettyóújfalui kapitányság járőre hétfő este 19 óra előtt – bejelentésre – megjelent a 31 éves férfi lakásán, ahol már holtan találta őt. – A lakásban még a feleség tartózkodott, sokkos állapotban. Az elsődleges tényállás alapján a rendőrség nyomozást rendelt el. A nő, akit a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki, vallomást tett. Ezt követően őrizetbe vették. Az eljárás szakértők bevonásával folyik – közölte Dr. Sápi Tibor.

Nem hivatalos információk szerint a sértettet valaki többször is késsel szúrta meg, amikor egy fotelben ült. Azután leöntötték gázolajjal és felgyújtották. Az áldozat ösztönösen tántoroghatott a fürdőszoba felé, a fürdőkádhoz, ahol később megtalálták.

A sértett a Berettyóújfalui Városi Bíróság titkára volt. Úgy tudni, a bűncselekményben szerelemféltés is közrejátszhatott. Feltehető az is, hogy a bűnesettel összefüggésben mást is meggyanúsítanak.