Magyarország

2007.12.09. 21:27

10 milliós büntetés a 3 napos Apeh-razzia után

<p>300 próbavásárlást tartott az Apeh három nap alatt a piacokon, karácsonyi vásárokon, és bevásárlóközpontokban. 120-szor nem kaptak nyugtát.</p>

Sokan pedig azt nem tudták igazolni, hogy honnan szerezték az árut. Van olyan üzlet, amelyet a szabálytalanságok miatt az Apeh bezárat.

Az adóhatóság 50 ellenőre három napon keresztül razziázott. Ellenőriztek a vásárokon, a fenyőfa árusoknál, a piacokon, és a bevásárlóközpontokban is.

Az Apeh ellenőrei 300 próbavásárlást tartottak. Ebből 120-szor nem kaptak nyugtát. Ez volt az egyik leggyakoribb probléma. A másik pedig az, hogy az árusok az árunak az eredetét igazoló beszerzési bizonylatot nem tartják a helyszínen.

A három napos ellenőrzés után valószínűleg 10 millió forint büntetést szab ki az adóhatóság. Van olyan üzlet, amelyet a szabálytalanságok miatt bezáratnak - számolt be az RTL Klub Híradója.

Idén nem ez volt az utolsó karácsonyi Apeh-razzia. Az adóhatóság egészen januárig tart ellenőrzéseket - nem csak a vásárokon, hanem a bevásárlóközpontokban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!