Ritka trükkel akarta átverni a masszőrt, de a nő elkezdett gyanakodni

Ritka trükkel akarta átverni a masszőrt, de a nő elkezdett gyanakodni
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást egy férfival szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást R. Sándorral szemben.

A nyomozás adatai szerint május 19-én egy férfi, aki magát a fogyasztóvédelemi hatóság munkatárásának adta ki, azzal fenyegetett meg egy masszőrként dolgozó nőt Debrecenben, hogy ha nem fizet 20,000 forintot, akkor többszázezer forintos bírságra számíthat, mert nem nyújtott megfelelő szolgáltatást. A férfi azt mondta a nőnek, hogy a pénzt a Füredi úton található bevásárlóközpontban adja át egy általa meghatározott személynek. A sértett a megbeszélt napon megjelent az üzletközpontban, ahol a pénz átadásánál meglátott egy férfit, aki korábban járt hozzá masszázsra. A nő a pénz átadása után gyanakodott, telefonon fel is hívta a megyei fogyasztóvédelmi hatóságot, amely során arról tájékoztatták, hogy az általa megnevezett férfi nem dolgozik a hatóságnál, valamint a vele szemben alkalmazott eljárás nem felel meg a jogszabályi követelményeknek. A nő ezután felvette a kapcsolatot azzal a férfival, akit a pénz átadásánál az üzletközpontban felismert.

A feljelentéstől tartva R. Sándor felkereste a nőt a lakásán. A zsarolás miatt a sértett vissza akarta tartani a szobában az elkövetőt és értesítette a rendőröket. A gyanúsított ekkor az első emeleti lakás erkélyéről leugrott és a helyszínről elmenekült.


zs2

Fotó: police.hu


A hajdú-bihari nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves helyi lakost, akit 2016. május 26-án debreceni otthonában elfogtak és a megyei rendőr-főkapitányságra előállítottak. A nyomozók R. Sándort kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. május 27-én elrendelt.A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –