Risztovon és Pappon a világ szeme

Risztov Éva
Risztov Éva - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – Elutazott a kazanyi úszó-világbajnokságra a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola négytagú különítménye.

Két klasszisunk, Risztov Éva és Papp Márk edzőjükkel, Kovács Ritával és Bihari Zoltán masszőrrel indult el az év legnagyobb vizes eseményére. A július 24-én kezdődő vb-n a DSC-SI mindkét úszója 5 és 10 km-en csobban vízbe.

Olimpia bajnoknőnk a közösségi portálon az elutazás előtti egyik utolsó bejegyzésében a következőket írta: ,,Megcsináltuk a munkát, amit elterveztünk, jöhet a pakolás és a holnapi indulás a világbajnokságra! Várom a versenyeket, július 25-én 5km-en, július 28-án 10km-en indulok, amit élőben közvetít az új sportcsatorna”! –fogalmazott a balatonfüredi nyíltvízi Világkupán 10km-en nemrég ezüstérmes, magyar bajnok Risztov Éva.

A magyar bajnokságon 10 km-en bronz-, 5 km-en ezüstérmes 21 éves Papp Márk felkészülése remekül sikerült, aki közvetlenül az indulás előtt beszélt az elvégzett munkáról és a célkitűzéseiről: “Szombaton 5km-en, míg hétfőn 10km-en versenyzek. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, Budapesten edzőtáboroztunk Risztov Évával. A válogatóversenyek is jól sikerültek, ezért jó eredményt várok magamtól, szeretnék jól teljesíteni. Konkrét célom nincs a helyezések tekintetében, vannak persze álmaim, de ezt nem szeretném elkiabálni. Főleg 10km-en lesz nagyon szoros a verseny, hiszen ez az első lehetőség a riói kvalifikációra, úgyhogy itt lesz mindenki, aki számít, a lehető legerősebb mezőny indul. Nagyon szeretem az 5km-t, de mivel ez nem olimpiai szám, a 10km közelebb áll a szívemhez, így elsősorban a hosszabb távon várok magamtól jobb eredményt, ezt tartom fontosabbnak, erre is készültem jobban. Az 5km arra lesz jó, hogy felmérjem azt, hogy milyen formában vagyok, milyen a pálya, az áramlatok és a víz hőmérséklete” – fejezte be gondolatait a Balaton átúszás idei nyertese.

A nyíltvízi úszók versenyei július 25-én rajtolnak, míg a medencében augusztus 2-án kezdődnek az igazi izgalmak, a szervezők 190 országból háromezer sportolót várnak a tatár fővárosba.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –