Risztov Éva újra otthon

Akt.:
Risztov Éva
Risztov Éva - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A Magyar Úszás Napján megrendezett Európa Kupa 10 km-es nyíltvízi versenye után bélhurut panaszokkal kórházba került olimpiai bajnokunk, Risztov Éva. A klasszis kedden elhagyhatta a kórházat, és már otthonában regenerálódik.

Risztov Éva a lábadozást követően teljes erőbedobással a berlini Európa-bajnokságra koncentrál, a nyár előtte álló időszakában mindent ennek kíván alárendelni. Kovács Rita edző segítségével a fokozatos terhelés mellett hamarosan újra folytatja az edzésmunkát, és bár elmondása szerint nehéz az elmúlt napok eseményeit nem megtörténtnek tekinteni, csakis az előtte álló feladatokra összpontosít.

“- Érzem magamban az erőt, hogy újra formába lendüljek. Szívós, erős alkatú vagyok, erre most mindenképp szükségem van. Köszönöm a Kenézy Gyula Kórház munkatársainak az azonnali, minden részletre kiterjedő, kiváló ellátást. A gyógyulásban sokat segítettek a barátaim és az, hogy édesanyám itt volt mellettem” – mondta az olimpiai bajnok kedden, miután elhagyhatta a kórházat.

– Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. –


Stabil az állapota Risztov Évának
Úszás – Risztov Éva második helyen végzett a balatonfüredi nyílt vízi úszó Európa Kupa 10 kilométeres versenyén szombaton, majd ezt követően rosszul lett (több száz úszótársával együtt), kórházi ellátásra szorult.


Magyar Úszás Napja – Fertőzések a rendezvényen, a MÚSZ megvizsgáltatta a víz minőségét
Budapest, 2014. június 23., hétfő (MTI) – Számos jelzés érkezett, hogy szombaton, Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül – közölte hétfőn az MTI-vel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), és mielőbbi felépülést kívánt az érintetteknek.