Risztov Éva Dél-Amerikában versenyez

Akt.:
Zsámbék, 2013. január 11., péntek (MTI) – Dél-Amerikába utazik a közeljövőben Risztov Éva: a londoni olimpián a 10 kilométeres hosszútávúszásban aranyérmes sportoló Brazíliában és Argentínában versenyez.

“Csak rövid pihenőre jutott időm, az ünnepeket kihagytam és az év elején kezdtem meg a felkészülést” – nyilatkozott az MTI-nek pénteken Risztov, akit az év legjobb női sportolójának választottak decemberben a sportújságírók. “Szombaton öt kilométeren a medencés maratoni ob-n indulok Debrecenben, aztán január 20-án elrepülök Dél-Amerikába. Két tíz kilométeres viadalon is rajtolok, előbb Sao Paulóban, majd Buenos Airesben versenyzek.”

Idei céljairól szólva a bajnoknő elmondta, hogy több alkalommal is szeretné magát kipróbálni tíz kilométeren, mert erre korábban kevés lehetősége volt.

“Az idén a barcelonai világbajnokságon medencében, valamint nyílt vízen is indulok és szeretném megállni a helyemet” – fogalmazott Risztov, aki a Toyota Motors Hungary jóvoltából a pénteken Zsámbékon bemutatott új Auris Hybrid első magyarországi használója lett.

“Még sohasem volt nullkilométeres autóm” – mondta a bajnoknő, akit a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a világ tavalyi legjobb nyíltvízi úszójának választott meg.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek