Risztov Éva nem hagyta magát!

Risztov Éva nem hagyta magát!
Megszerezte első győzelmét a San Felice Circeo-ban rendezett 10 kilométeres Európa Kupán Risztov Éva, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzője.

Mindössze másodszor szállt nemzetközi versenyen vízbe Risztov Éva – a múlt hónapban ötödik lett Izraelben -, máris egy tapasztalt versenyző rutinjával utasította maga mögé a riválisokat.

Pofonok a vízben

A feladat egy 2.5 kilométeres négyszögletű pálya négyszeri megkerülése volt, természetesen az ezzel járó pofozkodással – ami szintén újdonság Évának, az előző versenyen még kapta őket, ezúttal viszont: “Úgy mentem oda, mint Kokó!” – mesélte az Úszóvilágnak a verseny után immár itthon. “A verseny után odamentem a britekhez, egy kis frissítőért, de azt mondták nem adnak, mert lepofoztam a versenyzőjüket. Jó, lehet, hogy kapott, de ő sem maradt adósom. Mindenesetre utána bocsánatot kértem az esetleges inzultusért, s ez annyira meglepte őket, hogy kis híján fair play díjra jelöltek. Egyszóval békében váltunk el, s most nagyon boldog vagyok.”

Nem volt veszélyben a győzelme

“Az első versennyel ellentétben – vette át a szót Vajda Tamás, Risztov edzője – most erős szélben nagy hullámok közt kellett Évának úsznia, úgyhogy megint egy új helyzetbe került. Most nagyon el is fáradt, kiúszta magát a végére, de nem forgott veszélyben a győzelme.”

Éva taktikailag is éretten versenyzett, megbújt az élmezőnyben, de nem állt az élre, s a nagyszerű tájékozódásának köszönhetően, hiszen az utolsó körben a többiektől eltérő irányt vett – az olasz kísérőhajó kicsit megtréfálta a mezőnyt, mert az csak akkor vezette a csapatot a helyes irányba, ha az olasz lány állt az élre… -, s ezzel 10-15 méter előnyhöz jutott, ami ki is tartott a célig.

Közeleg az újabb kihívás

“Az első körben, amikor elkezdtem a hullámok ellen úszni, azt hittem meghalok. Aztán szép lassan jöttek elő bennem az elmúlt hónapok jó tanácsai, s ráéreztem, hogyan tudok a hullámok ritmusában úszni, egy tempóról tempóra egyre jobban ráéreztem, hogyan osszam be az erőmet” – nyilatkozta Risztov, aki már a hazai Európa-bajnokság balatonfüredi versenyére készül.

Az erőre ott is szükség lesz…

Tudósítónk: Tóth Csaba ZsoltTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából