Rio 2016 – Újabb három szintes atlétikában

Budapest, 2015. december 11. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatót Budapesten, a Mesemúzeumban 2015. december 11-én. Bejelentették, hogy havi ötezer forinttal emelkedik jövőre a két gyereket nevelők családi adókedvezménye, valamint, hogy a testvérek fontosságát bemutató kampányt indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Testvérben az erő címmel.
Budapest, 2015. december 11. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatót Budapesten, a Mesemúzeumban 2015. december 11-én. Bejelentették, hogy havi ötezer forinttal emelkedik jövőre a két gyereket nevelők családi adókedvezménye, valamint, hogy a testvérek fontosságát bemutató kampányt indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Testvérben az erő címmel. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – Újabb három magyar atléta vált olimpiai kvótássá azután, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) módosította a nevezési szinteket.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Józsa Gábor Frankfurtban elért 2:18:45 órás maratoni futásával, Rácz Sándor 50 km-es gyaloglásban 4:05:03 órával, valamint Gyurkó Fanni 2:43:17 órás maratoni teljesítményével ért el a szintnél jobb eredményt.

Női maratonban Gyurkó Fanni a negyedik szintes, de a jövő évi játékokon egy számban egy országból maximum három versenyző indulhat.

Az IAAF az idei, pekingi világbajnokság tapasztalatai alapján módosította táblázatát.

Korábban 14 magyar atléta teljesítette a riói nevezési szintet: Baji Balázs (110 m gát), Csere Gáspár (maratoni futás), Hellebrandt Máté (20 km-es gyaloglás), Kővágó Zoltán (diszkoszvetés), Krizsán Xénia (hétpróba), Madarász Viktória (20 km-es gyaloglás), Márton Anita (súlylökés), Papp Krisztina (maratoni futás), Pars Krisztián (kalapácsvetés), Srp Miklós (50 km-es gyaloglás), Staicu Simona (maratoni futás), Szabó Barbara (magasugrás), Zsivóczky-Farkas Györgyi (hétpróba) és Szabó Tünde (maratoni futás).

– MTI –

Címkék: ,