Sport

2012.08.02. 13:47

London 2012 - Súlyos pénzbüntetést kapott a rasszista litván szurkoló

London, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - Súlyos pénzbüntetést kapott az a litván szurkoló, aki rasszista módon sértegette a nigériai játékosokat a londoni olimpia férfi kosárlabdatornájának keddi mérkőzésén.

London, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - Súlyos pénzbüntetést kapott az a litván szurkoló, aki rasszista módon sértegette a nigériai játékosokat a londoni olimpia férfi kosárlabdatornájának keddi mérkőzésén.A 36 esztendős Petras Lescinskas majomhuhogást utánzó hangokat adott ki, amikor az afrikai játékosoknál volt a labda. A férfit elvezették, majd gyorsított eljárásban 2500 fontos büntetést kapott, és neki kell a 85 fontos perköltséget is állnia, így összesen közel 950 ezer forint lett a bírság. Amennyiben nem rendezi a számlát, akkor 28 napot kell rács mögött töltenie.

Lescinskas az első szurkoló, akit rasszista cselekedet miatt ítéltek el a londoni ötkarikás játékokon.

A litván kosarasok szurkolói nem először okoztak botrányt az olimpián. Az argentinok elleni vasárnapi találkozón egyikük náci karlendítéssel válaszolt két fekete bőrű önkéntesnek, aki korábban felszólította: foglaljon helyet, mert zavarja a mögötte ülőket.

Spiller István, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!