Rio 2016 – Nemesapáti búcsúja a venezuelai bokszkvalifikáción

Budapest/Vargas – A 81 kilogrammos Nemesapáti Norbert első mérkőzésén kikapott és kiesett a profi, valamint félprofi ökölvívóknak kiírt olimpiai kvalifikációs tornán a venezuelai Vargasban, ahol a sportág utolsó kvótaszerző versenyét rendezik a riói játékokra.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a mindössze 20 éves, amatőr múlttal nem rendelkező Nemesapáti egyhangú pontozással szenvedett vereséget a lengyel Mateusz Jerzy Tryctől.

A viadal másik magyar érdekeltje, a +91 kilós Bernáth István kedden lép szorítóba a brazil Nascime Dos Santos ellen. Bernáth áprilisban a törökországi európai amatőr kvalifikációs viadalon nagyon közel állt a kvótához, ám elődöntős veresége után a helyi orvos nem engedte ringbe lépni az olimpiai indulást érő harmadik helyért a kategória török versenyzője ellen.

Venezuelában 26 kvótát osztanak ki, nehézsúlyban (91 kg) és szupernehézsúlyban (+91 kg) mindössze egy-egy indulási jog kiadó, a többi nyolcban pedig három-három.

Magyarországnak jelenleg két olimpiai kvótás bokszolója van: Harcsa Zoltán (75 kg) Samsunban, míg Bacskai Balázs (69 kg) másfél hete a bakui világkvalifikációs viadalon szerzett indulási jogot.

– MTI –
hirdetés