Rio 2016 – Megkezdődött a magyar formaruhák kiosztása

Akt.:
Budapest, 2016. július 2. Nagy Péter edző, Kis Gergő és Bernek Péter (b-j), a riói olimpián résztvevő úszók fényképezkednek a formaruhák átvétele után a Syma Rendezvényközpontban 2016. július 2-án.
Budapest, 2016. július 2. Nagy Péter edző, Kis Gergő és Bernek Péter (b-j), a riói olimpián résztvevő úszók fényképezkednek a formaruhák átvétele után a Syma Rendezvényközpontban 2016. július 2-án. - © MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest – A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombat reggel megkezdte a formaruhák kiosztását riói játékokra utazó sportolóknak a Syma Csarnokban.

Siklós Erik, a MOB kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy reggel 8 óra óta tart a ruhaosztás, a Szegeden készülő kajakos olimpiai bajnok, Janics Natasa azonban soron kívül, már pénteken átvehette öltözékét.

“Az elsők között érkezett ma a hétpróbázó Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi, a vívó Szász Emese, az öttusázó Marosi Ádám, Demeter Bence, Kovács Sarolta és Földházi Zsófia, az úszó Kis Gergő, Szilágyi Liliána és Bernek Péter, a kalapácsvető Pars Krisztián, a sportlövő Péni István, az asztaliteniszező Lovas Petra, a maratonista Erdélyi Zsófia és a szörfös Gádorfalvi Áron” – sorolta Siklós Erik, hozzátéve, július 15-ig összesen mintegy 300-an kapnak ruhát a budapesti helyszínen, a csaknem 160 sportoló pedig prioritást élvez az első nyolc napban.

A kommunikációs igazgató kitért arra, hogy a férfi kajaknégyes összetétele csak július 14-én dől el, de a MOB felkészült erre a helyzetre is.

Az olimpiai éremátadásnál használatos, úgynevezett pódiumruhákat a sportolók csak felpróbálják a Syma Csarnokban, de ezeket a MOB külön szállítja el majd Brazíliába.

– MTI –