Rio 2016 – Imre nyolcaddöntős, Rédli kiesett

Akt.:
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Imre Géza (j) és a kolumbiai John Rodriguez asszója a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a legjobb 32 között a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. Imre Géza győzött és bejutott a legjobb 16 közé, ahol Boczkó Gáborral vív.
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Imre Géza (j) és a kolumbiai John Rodriguez asszója a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a legjobb 32 között a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. Imre Géza győzött és bejutott a legjobb 16 közé, ahol Boczkó Gáborral vív. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro – Imre Géza fölényes győzelemmel bejutott a legjobb 16 közé kedden a férfi párbajtőrözők riói olimpiai versenyében, míg Rédli András kiesett.

A legjobb 32 között előbbi 15-8-ra verte a kolumbiai John Rodriguezt, utóbbi pedig 15-9-re kapott ki a francia Yannick Boreltől.

A tavaly világbajnok Imre asszója együttes találatokkal kezdődött, és 7-7-ig kiegyenlített volt a küzdelem. A 41 éves magyar vívó azonban váltott, az addiginál határozottabb pengeütésekkel indult és szép tusokat ért el, ellenfele pedig ezután már kevés ellenállást tanúsított.

“Kicsit tartottam tőle, mert be volt melegedve, ráadásul egy jó ukrán vívót vert meg az első fordulóban” – mondta Imre, majd a Boczkó Gábor ellen 18 órakor esedékes következő mérkőzésére utalva annyit jegyzett meg: “nagyon nehéz lesz”.

Rédlinek, aki már az első fordulóban is vívott, erős ellenfél jutott másodjára az idei Európa-bajnok Yannick Borel személyében. A francia az elején négytusos előnyt harcolt ki, ezzel kedvező helyzetbe került. Rédli a folytatásban sokáig egyenlő ellenfél volt, 7-9-nél két találatnyira felzárkózott, de aztán megint Borel vívott határozottabban.

“Az elején egyszerűen átszúrt engem, hiába védtem, be tudta fejezni a támadásokat – összegzett Rédli. – Végig nála volt az előny, így az én taktikám, hogy vezetést szerzek, és neki kell jönnie, nem érvényesülhetett. Összességében azt kell, hogy mondjam, jobb volt, mint én. Nem vívtam egyébként rosszul, de most a jobb vívó nyert” – tette hozzá.

Eredmények:

a 64 között:
Rédli András-Abdulaziz Alsatti (független olimpiai versenyző/kuvaiti) 14-13

a 32 között:
Boczkó Gábor-Alaxandre Bouzaid (szenegáli) 15-9
Imre Géza-John Rodriguez (kolumbiai) 15-8
Yannick Borel (francia)-Rédli 15-9

– MTI –