Rio 2016 – Érdi Mária a riói tapasztalatokkal Tokióban már éremért vitorlázna

Budapest – A húsz között akar végezni a riói olimpián a vitorlázó Érdi Mária, akinek célja négy év múlva Tokióban már a pont- vagy éremszerzés lehet.

A 18 éves versenyző meglepetésre szerzett kvótát április 1-jén a mallorcai kvalifikációs versenyen Laser Radialban, ahogy fogalmazott, saját várakozásait is felülmúlva. Amint a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, ebben nagy szerepe volt új edzőjének, a négy olimpián is szerepelt osztrák Andreas Geritzernek.

“Azt hiszem, életem egyik legkeményebb négy hónapja következik – fogalmazott az ötkarikás felkészülésről Érdi Mária. – Talán az egyik legfontosabb lesz most a tapasztalatszerzés, de természetesen mindent bele fogok adni, hogy a legjobban teljesítsek. A 37 indulóból a legjobb húszban szeretnék végezni. Aztán a riói tapasztalatokkal és rengeteg fejlődéssel négy év múlva már a pont- és az éremszerzés lehet a cél.”

Érdi a riói játékokig a franciaországi Hyeres-ben és az angliai Weymouth-ban indul világkupaversenyen.

Az olimpia azért is nagy kihívás lesz számára, mert a hajóosztályban nagyon fiatalnak számít, a mezőny legjobbjai 28-30 évesek.

Érdi Mária viszonylag későn, 14 évesen kezdett vitorlázni, de korosztályos versenyeken így is sikert sikerre halmozott: négyszeres ifjúsági világbajnok, ifjúsági Európa-bajnok, háromszoros magyar bajnok a felnőttek között, s ugyanennyiszer választották meg Magyarországon az Év női vitorlázójának.

A sajtótájékoztatón támogatási szerződést írt alá a fiatal vitorlázó a Sennebogen céggel, amelynek tulajdonában van a 300 hajóhellyel rendelkező balatonfüredi Hajógyári kikötő. Michael Seiferling, a csoport magyarországi leányvállalatának ügyvezetője egy kulcsot nyújtott át Érdi Máriának, ezzel jelezve, hogy a kikötő mindig otthonként várja.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek