Rio 2016 – Döntőbe jutott a párbajtőröző Imre Géza

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Imre Géza örül, miután nyert a francia Gauthier Grumier ellen a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyének elődöntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én.
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Imre Géza örül, miután nyert a francia Gauthier Grumier ellen a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyének elődöntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro – Nagyszerű vívással bejutott a döntőbe Imre Géza a riói olimpia keddi férfi párbajtőr versenyében.

A világranglistán harmadik helyezett magyar vívó az elődöntőben 15-13-ra verte a rangsort vezető francia Gauthier Grumier-t.

Az első három percben öt együttes mellett Imre háromszor egylámpás tust adott, először pengéről indulva, majd egy “adok-kapok” végén, utána pedig gyors lábra szúrással. A pihenőt követően újabb együttes következett, azután viszont határozottabban akciózott az egyéniben kétszeres vb-ezüstérmes Grumier, ennek eredményeként pedig egyenlített. A folytatásban azonban megint a tavaly világbajnok Imre pillanatai következtek, újabb együttes után lábra szúrt, aztán még egy akcióját eredményesen fejezte be, a következő három együttes találattal pedig eljutott 15-ig.

“Most kicsit jobban figyeltem…” – nyilatkozott a 41 éves Imre Géza, arra utalva, hogy a tavalyi világbajnoki döntőben egy tussal verte Grumier-t, most pedig kettővel.

“Nagy taktikai csata volt, bíztam az együtteseimben” – mondta. Hozzátette: nem ingott meg, amikor a francia egyenlített, ismeri jól az edzőjét, akivel még együtt vívott, így számított rá, hogy Grumier valamit változtat.

“Sokszor visszanéztem a vb-döntőt, s tudtam, hogy mire számíthatok. Próbáltam azt csinálni, ami ott bejött.”

Imre a 22.45-kor kezdődő döntőben a dél-koreai Park Szang Jounggal vagy a svájci Benjamin Steffennel mérkőzik.

Eredmények:

a 64 között:

Rédli András-Abdulaziz Alsatti (független olimpiai versenyző/kuvaiti) 14-13

a 32 között:

Boczkó Gábor-Alaxandre Bouzaid (szenegáli) 15-9
Imre Géza-John Rodriguez (kolumbiai) 15-8
Yannick Borel (francia)-Rédli 15-9

a 16 között:

Imre-Boczkó 15-8

negyeddöntő:

Imre-Nikolai Novosjolov (észt) 15-9

elődöntő:

Imre-Gauthier Grumier (francia) 15-13

később, elődöntő:

Park Szang Joung (dél-koreai)-Benjamin Steffen (svájci)

– MTI –